Karel Svoboda: Šťastná léta

(Karel Svoboda: Šťastná léta)
Karel Svoboda: Šťastná léta

Informace o akci a jejím konání

Uvedená výše vstupného platí pro nákup online. Každá vstupenka koupená na pokladně bude navýšená o 10 Kč.

Život českého hitmakera Karla Svobody v dokumentu Petra Klein Svobody..

Život českého hitmakera Karla Svobody plní dodnes přední stránky novin, ale i přesto je stále obestřen tajemstvím. Jako jeden z mála českých hudebních skladatelů dokázal se svou hudbou dobýt srdce posluchačů po celém světě. V roce 1968 složil hit Lady Karneval, s níž Karel Gott uchvátil publikum na festivalu v brazilském Rio de Janeiru, a oba Karly znal náhle celý svět.

Dařilo se mu i v soukromí, oženil se se svou přítelkyní Hanou a narodily se jim děti Jana a Petr. Vila v Jevanech se proměnila v malý soukromý ráj, kam to měli jeho nejbližší přátelé Gott a Štaidl coby kamenem dohodil. Karel si zde vybudoval tvůrčí zázemí, žil obklopen láskou a hity z něj doslova padaly jeden za druhým. Mnozí ho znali jako přítele, s nímž je legrace a který nezkazí žádnou zábavu…

Karel Svoboda byl vždy veřejně známý, ale jaký byl Karel Svoboda v soukromí? Lze s odstupem času divákům více odkrýt jeho osobnost? Dokument Šťastná léta mapuje nejplodnější období jeho života, kdy vznikla většina jeho nejznámějších písní a filmové hudby. Kromě archivních záznamů a rozhovorů s jeho blízkými spolupracovníky a přáteli, uvidí diváci poprvé i soukromé archivní záběry, které pomohou lépe osvětlit skladatelův vnitřní život.

Mezi pozvanými hosty uvidíme Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Theodora Pištěka a další hvězdy české i světové kultury.

Délka akce: 90 minut
Rok výroby: 2020
Země původu: Česká republika
Žánr: dokument

Datum lokální premiéry: 16. leden 2020
Datum světové premiéry: 16. leden 2020

Režie

  • Petr Klein Svoboda

Scénář

  • Petr Klein Svoboda

Kamera

  • Jan Kadeřábek
  • Petr Klein Svoboda

Střih

  • Michal Novák